Program‎ 17&18 fibberwarie

Buuttereedners Editie 2023

Dao is toch aug dit jaor nauweliks ein baetere meneer te bedinke om in de juuste vastenaovesstumming te kome, as om mèt vrinj en femilie nao ’t Buutte Gala Leudal te gaon in de Bombardon in Heitse. Aug dit jaor weer mèt Limburgse Kampioene en aug Braobantjse toppers. Hie onger de n euverzicht van alle artiesten. Wae beginne eedere aovendj om 8 oor en heite ug allemaol van herte welkom!

Erik Mulder

Hallo, ik ben Erik Mulder uit Maarheeze.
Sinds 2006 sta ik in de ton, mijn best te doen om de mensen een leuke avond te bezorgen.
Als dan de buut ook nog lekker gaat, en het publiek flink heeft gelachen, dan is een optreden voor mij pas echt geslaagd.

Henrie van Geneijgen


Henrie van Geneijgen uit Swartbroek heeft al vaak mee gedaan aan de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen met onder anderen verschillende finaleplaatsen en prijzen.

Joep de Wildt

Sinds 2000 doe ik mee aan de plaatselijke revueavonden bij ons in Oudenbosch.
Ik omschrijf mezelf niet als een traditionele tonprater. Ik probeer mensen mee te nemen in mijn verhaal vol met herkenbare dingen, maar vooral met veel humor.

Pierre van Helden

14 maal finalist Limburgse Buuttekampioenschappen.
Waarvan 5 maal eerste en diverse malen 2e en 3e plaatsen.
Diverse malen prijswinnaar zuid- Nederlandse kampioenschappen. Gepromoveerd tot “dokter in de humor” aan de Narrenuniversiteit in Maastricht.

Andy Marcelissen


Hij wist het omgevingsgeluid uit te schakelen en zich bijvoorbeeld te focussen op de verplaatsing van de schaduw tijdens het speelkwartier. Aan de schijnbaar stille krochten en spelonken van zijn woelige en spokende brein, ontsproten larie en lyriek in ongerijmde poëzie. Nog niet wetend dat ze later een weg zouden vinden naar het podium van de schijn. Zijn podium.

Conny Bruinaers

Actrice wilde ze altijd worden. Mensen vermaken en laten lachen. Sinds zes jaar reist Conny Bruijnaers (54) met haar komische buuts door Limburg. Maar “humor maken is hard werken”. Actrice worden. In de huid van een ander kruipen, steeds een andere rol spelen. Dat was haar grote droom. Al van kinds af aan.

Zang & Muziek

Ronald en Carien

Het Weerter artiesten echtpaar Ronald en Carien bestaat dit jaar 33 jaar en ze zijn trots bijna jaarlijks in Heythuysen te mogen optreden. Is het niet op het buutte gala, dan wel op het jaarlijkse ‘Symfonie in roeëd gael en greun concert van de Leudalzangers, of op het pleinfestijn Vastelaovend zaoterdig. Ronald en Carien, die in de regio ook bekend staan als ‘Duo Difference’, proberen steeds te verassen en jaarlijks nieuw repertoire uit te brengen. Na 5 jaar op rij in de LVK finale’s te hebben gestaan, waarbij in 2010 in Thorn een 2e plek werd bemachtigd, komen ze dit jaar met een nieuw nummer uit met een kreet die beschrijft waar ze al 3 X 11 jaar voor staan : As ut mèr gezellig is !

Prinselikke Hofkapel

Meziek huuertj bie de vastelaovendj wie pannekook bie erte-soep.
Zoeë-as de Prinselikke Hofkapel huuertj bie de Kwakkert en Klein Paries.
Die Prinselikke Hofkapel bringtj den ouch al 55 jaor ode aan de prins door ‘m muzikaal te begeleie bie ziene róndgang.

Presentatie

Ger Frenken

Drager van de Gouden Narrekap en 6-voudig Limburgs Buutte Kampioen

Organisatie

Voetbalclub S.V Heythuysen
V.V. De Kwakkert
Harmonie L’Union