Programma‎

Beste trouwe bezoekers van Buutte Gala Leudal,

De artiesten waren er klaar voor en ook wij hadden alles op de rit, maar…
Het zal jullie niet verbazen dat wij als organisatie genoodzaakt zijn om de Buutte Gala Leudal editie op 25 en 26 februari 2022 af te lasten.
Dat doet heel veel pijn, maar het is niet anders. Of er in de loop van 2022 nog iets leuks georganiseerd kan worden hangt natuurlijk af van allerlei factoren die ook wij niet in de hand hebben. Wel kunnen wij jullie mededelen dat de data voor 2023 al zijn vastgelegd: Vrijdag 17 en zaterdag 18 februari 2023 staat al in onze agenda. Wij houden vol. Doen jullie dat ook, dan begroeten wij jullie allen graag bij de eerstvolgende editie van:

Buuttereedners Editie 2020

Theo Nellen

Limburgs Buutte kampioen 2020

Mèt zien buut “Frits Rits der kleermaker” is ’t Theo Nellen weer geluktj om aug dit jaor weer de finale te haole. Mer det neet allein, hae is daomèt Limburgs Kampioen gewaore. Det alles is, volgens Theo, te danke aan de Buutte Academie Ysselsteyn.

Har Daniëls

Limburgs Buutte finalist 2020. 2e plek

Stuit dit jaor 2 x 11 jaor in de Buut.
Al 13 kieër finalist biej de Groeat Limburgse Buutte Kampioenschappen
Dit jaor geitj Har vöär ug de buut in as:

“Maan de Platvootindiaan……… Groetj ug”……!!!!!

Bas van Neer

Limburgs Buutte kampioen 2019

Nao ein paar jaor van radiostilte hub ich in 2018 de draod weer opgepaktj. Mèt de buut “Werk höbbe is niks….” Hub ik op 11 januari 2019 in een spannende finale de felbegeerde titel van Groot Limburgs Buuttekampioen in de wacht weite te sleipe.

Fer Naus

Limburgs Buutte kampioen 2011, 2013, 2017

Waem kintj em neet? Fer Naus oet Herte/Remunj zorgtj al jaore vöär humor in de provincie!.
Dit jaor in de buut as: “Fer Flinstone”

Rien van Genugten

Grenskant Buutte kampioen 2020

Ik woon mijn hele leven al in Sint-Oedenrode en heb mijn eigen kijk op humor en tonpraten. Geen overdadige verkleedpartijen of attributen en zo min mogelijk woorden gebruiken. Ik houd van korte grappen en niet te veel woordspelingen en probeer mijn publiek steeds op het verkeerde been te zetten. Ik schrijf zelf mijn teksten omdat het “mijn eigen humor” moet zijn. Als mensen tegen mij zeggen: “Wat sta jij daar toch droog in die ton en wat een droge, slappe klets” dan vind ik dat het mooiste compliment dat ik krijgen kan. In de buut als: “Une dakloze”….

Marlon Kicken

Brabants Buutte kampioen

Tonpraten volgens Marlon Kicken: ´klet·sen, onzinnig praten => bazelen, zwammen, apekool verkopen, in het luchtledige praten, uit zijn nek lullen, uit zijn nekharen lullen, onzin verkopen.

Marlon komt graag naar De Bombardon in Heythuysen om met zijn talent als tonprater in/naast de ton de mensen te laten huilen van plezier!

Dylan Driessens

Limburgs Jeugdkampioen 2019

Het Limburgs Jeugd Buuttekampioenschap 2019 vonj plaats in zaal Le Mirage in Susteren en waerdje vöär de 49ste kieëer georganiseerd door de Limburgse Vereniging Karnavals Artiesten. Aan de wedstrijd deeje acht deelnemers mèt.

Dylan kumptj is de buut as: “Theike de jeugdgouverneur”

Zang       

Paul en Leo

Heerlens Zang duo

Paul & Leo zijn beide drager van de Groeëtorde va d’r Lachende Eëzel i Zilver, een hoge onderscheiding van de Heëlesje Vasteloavesvereniging de Winkbülle. In 2009 werden ze door Burgemeester Gresel officieel uitgeroepen tot Ambassadeurs van de Heëlesje Vasteloavend en in 2011 werden ze onderscheiden door de Samewirkende Limburgse Vasteloavesverenigingen met een “Zilveren Buut”.

Presentatie

Ger Frenken

Drager van de Gouden Narrekap en 6-voudig Limburgs Buutte Kampioen